Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g frango limpo e partido em pedaços
- 3 c. sopa de farinha tipo 65
- 50 g cenoura
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 200 g vinho tinto
- 50 g água
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 150 g cogumelos Paris inteiros
- 8 cebolinhas pequenas
- 50 g bacon cortado em cubos
- 3 pés de salsa
- 1 folha de louro
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 703 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 46 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Noodles de porco com ervilhas tortas
8h
Canja fresca de Natal
1 Std. 15 Min
Coq au vin
1 Std. 30 Min
Frango com vinho e molho de romã
1 Std.
Coelho à moda do mediterrâneo
1 Std. 15 Min
Coelho à diplomata
50 Min
Frango à francesa
35 Min
Coelho com feijoca e arroz
1h 10 min
Peixe à putanesca
30 Min
Peixe à Portuguesa
6 Std. 45 Min
Canja da ceia
50 Min
Frango com cogumelos em vinho tinto
45min