Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g manteiga
- 300 g folhas de alface cortadas em pedaços
- 120 g folhas de agrião
- 1000 g água
- 100 g miolo de pão partido em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Pão ralado q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 635 kJ / 151.8 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 735.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de ervilhas e agrião
45min
Creme de cogumelos
20 Min
Palitos
40min
Creme de couve-flor
45min
Creme de legumes
35 Min
Creme de curgete
20 Min
Zabaione
15min
Creme de tomate com laranja e crocante de queijo
35 Min
Sopa de legumes com pesto
55 Min
Sopa de sabores de Inverno
50 Min
Sopa da Avó
45min
Sopa de cenoura e canónigos
35 Min