Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g chocolate preto (70% cacau) partido em pedaços
- 50 g cacau em pó
- 400 g leite gordo
- 200 g natas c/ 30% de gordura
- 150 g açúcar
- 4 gemas de ovo
- 1 pitada de sal (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1255.2 kJ / 300 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 38.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado bicolor com praliné
8 Std. 20 Min
Gelado de nata com chocolate
8 Std. 45 Min
Gelado de baunilha
12h
Gelados em copos de chocolate
12h
Gelado de baunilha com cobertura de chocolate
24h
Gelado de iogurte com morango
5h 45 min
Gelado de chocolate e café
5h 15min
Gelado com crocante de chocolate e avelã
8h 30min
Gelado de iogurte com molho de caramelo
6 godz.
Gelado de chocolate
8h
Gelado de nata
8h
Gelado de morango
5min