Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 15 g Olivenöl
- 800 g Wasser
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 1 TL Salz
- 250 g Suppengemüse, TK
- 1 Dose Pizzatomaten (400 g)
- 250 g Tortellini, frisch
- ½ Bund Basilikum, geschnitten
- 4 TL Basilikum-Pesto
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 987 kJ / 234 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Kichererbsen "Alentejo-Style"
40min
Nudel-Porree-Topf
25min
Nudeln in Tomatensauce mit Chorizo
25min
Paprikanudeln für Eilige
20min
Nudeln mit Bauernsauce
40min
Porree-Spätzle-Salat
50min
Bunter Tortellinisalat
40min
Blitz-Lasagne
1h
Tomatenreis mit gekochtem Schinken
40min
Herbstliche Tagliatelle
35min
Mitternachtssuppe
35min
Schnelle Silvestersuppe
40min