Red velvet cake

Red velvet cake

3.9 70 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 porcí

Składniki

Těsto
  • 230 gramů másla, pokojové teploty
  • 300 gramů krystalového cukru
  • 4 vejce
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 500 gramů podmáslí
  • 4 čajové lžičky červeného potravinářského barviva
  • 500 gramů hladké mouky
  • 20 gramů kakaa
  • 2 špetky soli
  • 3 čajové lžičky vinného octa
  • 2 čajové lžičky jedlé sody
Krém
  • 400 gramů mascarpone
  • 400 gramů čerstvého sýru např. žervé, lučiny, philadelphie
  • 250 gramů smetany, min. 30 % tuku
  • 150 gramů moučkového cukru

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 12 porcí

Białko 155 g
Kalorie 38785 kJ / 9235 kcal
Tłuszcz 580 g
Błonnik 31 g
Węglowodany 862 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...