![Pickle (Achcharu) Pickle (Achcharu)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/29EF8EC2-8CD2-4545-8899-7E38495363DA/Derivates/993f4e69-83cf-4451-afd2-0c377de967a0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 - 15 pickling onions, peeled, to taste
- 600 g white wine vinegar
- 250 g carrots, cut in matchsticks
- 8 - 12 bird's eye chillies, fresh, halved, deseeded if preferred
- 6 garlic cloves, thinly sliced
- 1 - 2 Tbsp black mustard seeds
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp sugar
- 2 pinches ground turmeric
- ¼ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 270 kJ / 64 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Panna cotta
6h 15min
Fennel and Caraway Rye Crackers with Houmous
1 Std. 30 Min
Spinach Fatayers
2 Std.
Harissa sauce
10min
Chaat masala
10min
Tarte au Citron Reconstructed
50 min
Rhubarb, Clove and Ginger Jam
45min
Whole Steamed Chicken with Spicy Cajun Rub
1h 25 min
Stuffed Parathas
1h 20min
Steamed chocolate and prune puddings
1 Std. 30 Min
Fruit sauce (coulis)
10min
Cardamom And Lime Syrup Cake
1 godz. 35 min