Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g miolo de noz
- 50 g miolo de noz partido grosseiramente
- 200 g leite
- 40 g fermento de padeiro fresco
- 2 ovos
- 120 g manteiga à temperatura ambiente
- 5 g açúcar
- 400 g farinha s/ glúten, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 35 g glucose
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1602 kJ / 383 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Pãezinhos de cereais
2 Std.
Pão de milho
1 Std. 20 Min
Pão de batata
12h
Pão da terra
1 godz. 35 min
Pão de ervas aromáticas
1 Std. 40 Min
Pão norueguês
55 min
Pão de sementes e tâmaras
1 Std. 50 Min
Bolo-rei integral
4h 15min
Pão com gérmen de trigo e passas
55 min
Pão de farinha de castanha e noz sem glúten
1 Std. 30 Min
Pão de nozes
1 godz. 55 min
Pão de centeio e aveia
1 Std. 30 Min