Gestrudelter Orangen-Kirsch-Kuchen

Gestrudelter Orangen-Kirsch-Kuchen

3.9 35 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 Stücke

Składniki

  • Butterkekse
    150 g
  • Butter weich, in Stücken
    130 g
  • Gelatine
    6 Blätter
  • Kirschen entsteint
    250 g
  • Zucker
    65 g
  • Speisestärke
    15 g
  • Wasser
    30 g
  • Orange unbehandelt, Schale von ¼ Orange dünn abgeschält, Saft ausgepresst
    1
  • Mascarpone
    500 g
  • Quark, 20% Fett
    500 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    2 EL
  • Milch
    20 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 9 g
Kalorie 1664 kJ / 398 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...