Urządzenia i Akcesoria
Gestrudelter Orangen-Kirsch-Kuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 Stücke
Składniki
-
Butterkekse150 g
-
Butter weich, in Stücken130 g
-
Gelatine6 Blätter
-
Kirschen entsteint250 g
-
Zucker65 g
-
Speisestärke15 g
-
Wasser30 g
-
Orange unbehandelt, Schale von ¼ Orange dünn abgeschält, Saft ausgepresst1
-
Mascarpone500 g
-
Quark, 20% Fett500 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 EL
-
Milch20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1664 kJ /
398 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Zeit für Kirschen
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Apfel-Schmand-Torte
2 godz.
Kaffee-Schoko-Käsekuchen
9 godz. 40 min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Heidelbeer-Cornflakes-Torte
5 godz. 10 min
Kiba-Crunch-Kuchen
5 godz. 35 min
Saftiger Himbeerkuchen
1 godz. 30 min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10 godz.
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
10 godz. 45 min
Zitronen-Joghurt-Torte
9 godz.
Aprikosen-Frischkäse-Kuchen
4 godz.
Brombeer-Cheesecake
5 godz. 30 min