Urządzenia i Akcesoria
Gestrudelter Orangen-Kirsch-Kuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 Stücke
Składniki
-
Butterkekse150 g
-
Butter weich, in Stücken130 g
-
Gelatine6 Blätter
-
Kirschen entsteint250 g
-
Zucker65 g
-
Speisestärke15 g
-
Wasser30 g
-
Orange unbehandelt, Schale von ¼ Orange dünn abgeschält, Saft ausgepresst1
-
Mascarpone500 g
-
Quark, 20% Fett500 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 EL
-
Milch20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1664 kJ /
398 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Zeit für Kirschen
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Schnitten mit Basilikum-Mascarpone
1 godz. 40 min
Melonen-Käsekuchen
3 godz. 45 min
Saftiger Himbeerkuchen
1 godz. 30 min
Tropische Orangentorte
2 godz. 40 min
Zitronen-Joghurt-Torte
6 godz. 30 min
Schoko-Kokos-Baumstammkuchen
1 godz. 30 min
Apfel-Schmand-Torte
2 godz.
Himbeer-Schoko-Schnitten
9 godz. 20 min
Schoko-Mokka-Cheesecake
14 godz.
Kaffee-Schoko-Käsekuchen
9 godz. 40 min
Mascarpone-Apfel-Torte
6 godz.
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 godz. 20 min