Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
雞里肌肉
- 1500 克 水
- 1 茶匙 鹽
- 300 克 雞里肌肉
辣紅醬
- 1 茶匙 香菜粉
- 1 茶匙 乾燥馬郁蘭
- ½ 茶匙 黑胡椒粉
- 1 粒 丁香
- 100 克 洋蔥 ,切塊
- 50 克 新鮮墨西哥辣椒(poblano) ,切塊
- 10 克 油
- 400 克 牛蕃茄 ,切丁
- 50 克 玉米
- ½ 茶匙 鹽
- 1 茶匙 糖
墨西哥雞肉起司捲
- 4 片 墨西哥薄餅
- 100 克 切達乳酪 ,切碎
- 15 克 香菜 ,切碎
- 20 克 洋蔥 ,切小丁(約0.5公分)
- 100 克 酸奶油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1872 kJ / 448 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3 g