![Vanilla ice cream Vanilla ice cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/34F77344-5BD2-47B8-9213-2932E58C75FA/Derivates/D64A6A85-3934-4C3C-8DD4-7D54A4CA5A4F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 vanilla bean pod and seeds
- 600 g full cream milk
- 200 g pouring (whipping) cream
- 180 g white sugar
- 6 egg yolks
- 1 pinch salt (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1122.9 kJ / 268.4 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 57.4 mg