Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 克 水
- 5 克 東方美人茶 (茶葉)
- 10 克 薑 ,切絲
- 20 克 醬油
- ¼ 茶匙 鹽
- 5 克 米酒
- 350 克 旗魚
- 10 克 蔥 ,切絲
- 1 枝 紅辣椒,任一種類 ,去籽切絲
- 500 克 水 (蒸煮用)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1309.2 kJ / 313.2 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Błonnik
- 0.3 g