Urządzenia i Akcesoria
Rompope
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 vasos
Składniki
-
8 yemas de huevo
-
200 g de azúcar
-
250 g de crema para batir (min 30% de grasa)
-
250 g de aguardiente (38% vol.)
-
1 cda de vainilla1 cdita de azúcar de vainilla casera
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 vaso
Białko
5 g
Kalorie
1697 kJ /
404 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tamales oaxaqueños
2 godz.
Rompope de nuez
20 min
Pastel de tres leches con rompope
2 godz.
Jarabe natural
15 min
Agua de Horchata
5 min
Chiles en nogada
1 godz.
Rompope de piñón
1 godz. 10 min
Champurrado
25 min
Atole de Avena
20 min
Atole de chocolate
20 min
Atole de café de la olla
25 min
Atole de canela
35 min