Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 yemas de huevo
- 200 g de azúcar
- 250 g de crema para batir (min 30% de grasa)
- 250 g de aguardiente (38% vol.)
-
1
cdita de azúcar de vainilla casera
lub 1 cda de vainilla
- Wartości odżywcze
- na 1 vaso
- Kalorie
- 1697 kJ / 404 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Atole de fresa
25 Min
Rompope de piñón
1 Std. 10 Min
Gelatina de rompope
5h 20min
Chiles en nogada
1 Std.
Agua de horchata
15 Min
Tamales dulces de pasas
2 Std.
Barra de chocolate estilo Oaxaqueño
2 Std.
Rompope de nuez
20 Min
Champurrado
25 Min
Atole de chocolate
20 Min
Nieve de frutas - Demo - presentadores
10 Min
Flan de queso crema
4 Std.