Urządzenia i Akcesoria
Hütten-Burger
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Kartoffelchips40 g
-
durchwachsener Speck, geräuchert in Stücken (3 cm), angefroren50 g
-
Cornichons40 g
-
Rinderhackfleisch450 g
-
Senf4 TL
-
Tomatenmark1 TL
-
Salz1 ¼ TL
-
Pfeffer6 Prisen
-
Zwiebeln halbiert2
-
Butter20 g
-
Sauerkraut mild280 g
-
Lorbeerblätter, getrocknet2
-
Wacholderbeeren2
-
Zucker1 Prise
-
Sahne50 g
-
Apfelsaft200 g
-
Öl3 EL
-
Brötchen (Vinschgauer oder Roggenbrötchen)4
-
Ketchup2 EL
-
Wild-Preiselbeeren4 EL
-
Schnittlauch in Röllchen2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
35 g
Kalorie
3266 kJ /
780 kcal
Tłuszcz
41 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 6/2017
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schnitzel mit Süßkartoffel-Speck-Püree
45 min
Leberkäseburger
1 godz. 20 min
Wiener Schnitzel mit Sahnemöhrchen und Herzoginkartoffeln
1 godz. 30 min
Wurstsalat mit Laugencroutons
1 godz. 20 min
Rinderfilet mit Kartoffelgratin und Senfbutter
1 godz. 45 min
BBQ Kartoffeln
55 min
Brioche-Burger mit Camembert und Preiselbeeren
3 godz.
Club Sandwich
1 godz.
Big Kahuna Burger (Pulp Fiction)
1 godz.
Rindfleisch-Patties (mediterran)
30 min
Beef Burger
1 godz.
Gyros mit Pitabrot und Metaxasauce
35 min