Hütten-Burger

Hütten-Burger

4.6 163 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Kartoffelchips
    40 g
  • durchwachsener Speck, geräuchert in Stücken (3 cm), angefroren
    50 g
  • Cornichons
    40 g
  • Rinderhackfleisch
    450 g
  • Senf
    4 TL
  • Tomatenmark
    1 TL
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Pfeffer
    6 Prisen
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Butter
    20 g
  • Sauerkraut mild
    280 g
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    2
  • Wacholderbeeren
    2
  • Zucker
    1 Prise
  • Sahne
    50 g
  • Apfelsaft
    200 g
  • Öl
    3 EL
  • Brötchen (Vinschgauer oder Roggenbrötchen)
    4
  • Ketchup
    2 EL
  • Wild-Preiselbeeren
    4 EL
  • Schnittlauch in Röllchen
    2 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 35 g
Kalorie 3266 kJ / 780 kcal
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...