Urządzenia i Akcesoria
Pozole Rojo
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
8 portion
Składniki
-
white onions cut into pieces5 ½ oz
-
tomatoes quartered7 oz
-
dried guajillo chilies stem and seeds removed½ oz
-
salt divided2 tsp
-
ground cumin1 pinch
-
water divided60 oz
-
garlic cloves3
-
dried bay leaves2
-
fresh thyme1 sprig
-
fresh marjoram1 sprig
-
pork loin cubed (1 in.)42 oz
-
dried Mexican oregano (opcjonalnie)1 tsp
-
hominy (approx. 14.5 oz), drained1 can
-
radishes trimmed, thinly sliced5 ½ oz
-
4 oz cabbage, shreddedlettuce leaves shredded4 oz
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
35 g
Kalorie
1033 kJ /
247 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Viva México!
11 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Shrimp Aguachile
15 min
Yucatan Style Sopa de Lima
40 min
Tinga de Pollo
40 min
Pan de Muerto
4 godz.
Carnitas
50 min
Chicken Enchiladas
40 min
Pork Tortas
2 godz. 20 min
Pollo Pibil
1 godz. 30 min
Gorditas de Chicharrón
1 godz. 40 min
Pozole Verde
2 godz.
Tinga de Pollo (TM6 Metric)
40 min
Tortilla Soup
25 min