Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de agua
- 15 - 20 g de levadura prensada fresca
- 1 pellizco de azúcar
- 500 g de harina de fuerza
- 80 g de aceite de oliva
- 2 cucharaditas de orégano seco
- ½ cucharadita de guindilla seca desmenuzada
- 1 cucharadita de sal
- 80 - 90 g de sardinas en aceite (escurridas y desmenuzadas)
- 100 g de cebolla en cuartos
- 60 g de pimiento rojo (en trozos de 3-4 cm)
- 60 g de pimiento verde (en trozos de 3-4 cm)
- 180 - 200 g de tomate en rodajas finas
- 300 g de queso gallego (tipo Arzúa-Ulloa) en rebanadas
- 10 - 12 aceitunas verdes sin hueso
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2644 kJ / 632 kcal
- Białko
- 22.6 g
- Węglowodany
- 63.6 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia rellena
4h 20min
Panecillos bretzel
5sa 30 dk
Masa básica de pizza
1h
Bollos de pizza
1h 40min
Sándwiches de gofres
35 min
Pan chino
1 Std. 15 Min
Pizza estilo Chicago
1h 5min
Focaccia de Puglia
1h
Tortillas de trigo
1h 20min
Croquetas de arroz con parmesano
1h
Pizza con borde relleno de queso
1h
Pizza cuatro quesos
1h 30min