Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de agua
- 25 g de levadura prensada fresca
- 70 g de aceite de oliva (y algo más para untar)
- 200 g de harina de fuerza
- 200 g de harina de repostería
- 1 cucharada rasa de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 697 kJ / 167 kcal
- Białko
- 3.61 g
- Węglowodany
- 23.96 g
- Tłuszcz
- 6.27 g
- Błonnik
- 1.31 g
Alternatywne przepisy
Pan de molde
3h
Panecillos de agua
2小时
Panecillos tiernos con queso cremoso
1 Std. 45 Min
Molletes de Antequera
2h 45min
Pan de cañada (pan plano con aceite)
50 min
Panecillos con semillas de amapola
2h 40min
Pan de molde sin corteza
2 Std. 20 Min
Bollitos de aceite
40min
Colines integrales con sésamo
2小时
Panecillos tiernos para desayuno
2 Std. 20 Min
Focaccia de cherrys con hierbas provenzales
50 min
Medias noches
1h 20min