Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 250 g de azúcar
- 4 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 1 palo de canela
- 1 vaina de vainilla (abierta por la mitad y raspada)
- 330 g de castañas crudas enteras peladas (sin piel ni cascara)
- Wartości odżywcze
- na 1 tarro
- Kalorie
- 2311 kJ / 552 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 135.4 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 10.9 mg
Alternatywne przepisy
Compota de peras con orejones y avellanas
1h
Peras en almíbar
1h 40min
Mermelada de fresas
1h 5min
Tableta de chocolate y castañas
5h
Dulce de membrillo casero
7 godz.
Mermelada de zanahoria
1h 5min
Leche asada
4 Std. 40 Min
Mermelada de verano
55min
Semifrío de castañas con salsa de nueces
4 godz. 30 min
Crema de castañas con vainilla
1h
Tarta de castaña
3h 15min
Peras al vino tinto
3 Std. 20 Min