Urządzenia i Akcesoria
Tahini und Mandel-Eispops
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz.
16 Portionen
Składniki
-
Mandeln, geschält80 g
-
brauner Zucker150 g
-
Eidotter6
-
Tahini (Sesampaste, auch Tahin oder Tahina genannt)70 - 80 g
-
Milch270 g
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt1
-
Salz3 Prisen
-
Schlagobers, 36% Fett550 g
-
dunkle Schokolade, 70 % Kakao in Stücken200 g
-
Kokosöl40 g
-
Honig20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
125 mg
Białko
5 g
Kalorie
1411 kJ /
337 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brombeer-Pekan-Cheesecakes im Glas
1 godz.
Alkoholfreier Zitronen-Thymian- Cocktail
45 min
Veganes Auberginen-Massaman-Curry
50 min
Haselnuss-Eis am Stiel
6 godz. 15 min
Zitronenlimonade mit Crushed Ice
5 min
Karamellisierte Blätterteigcremetörtchen
1 godz. 5 min
Schoko-Energiebällchen
35 min
Cappuccino Frappé
15 min
Vegetarische Sushi-Rolle
30 min
Pistazienkuchen mit Limettenguss
1 godz. 30 min
Toastbrot (glutenfrei)
14 godz.
Glutenfreier Schokoladen-Nuss-Kuchen
1 godz. 10 min