Tahini und Mandel-Eispops

Tahini und Mandel-Eispops

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz.
16 Portionen

Składniki

  • Mandeln, geschält
    80 g
  • brauner Zucker
    150 g
  • Eidotter
    6
  • Tahini (Sesampaste, auch Tahin oder Tahina genannt)
    70 - 80 g
  • Milch
    270 g
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
    1
  • Salz
    3 Prisen
  • Schlagobers, 36% Fett
    550 g
  • dunkle Schokolade, 70 % Kakao in Stücken
    200 g
  • Kokosöl
    40 g
  • Honig
    20 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 125 mg
Białko 5 g
Kalorie 1411 kJ / 337 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...