Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 50 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 130 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g açúcar
- 1 ovo
- ½ c. chá de fermento p/ bolos
- 1 pitada de sal
Cobertura
- 150 g amêndoa laminada
- 100 g açúcar
- 100 g manteiga
- 50 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1616.5 kJ / 386.4 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 54.2 mg
Alternatywne przepisy
Brisas do Lis
1 Std. 15 Min
Arroz doce
1 Std.
Torta de laranja
30 Min
Mousse de chocolate
3h 20min
Bolo mármore
1h 10 min
Tarte de amêndoa
1 Std. 40 Min
Joaninhas
1h 20min
Tarte de requeijão e amêndoa
50 Min
Queijadinhas de leite
1 Std.
Bolo de bolacha
2h 25min
Delícia de chocolate
40min
Tarte de coco
1 Std.