Urządzenia i Akcesoria
Saftiger Himbeerkuchen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten120 g
-
Zucker50 g
-
Zitrone Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst1
-
Salz1 Prise
-
Eier (Kl. M)2
-
Mehl175 g
-
Weinstein-Backpulver2 TL
-
Schmand200 g
-
Himbeeren375 g
-
Puderzucker100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1260 kJ /
300 kcal
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Erdbeer-Quark-Torte
2 godz. 45 min
Aprikosenmuffins
40 min
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Beeren-Blechkuchen
1 godz. 30 min
Erdbeertorte
4 godz.
Käsekuchen mit Beeren
2 godz. 50 min
Erdbeermuffins
40 min
Bananenkuchen
1 godz. 25 min
Brombeermuffins
45 min
Weihnachtsmann-Muffins
1 godz. 10 min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 godz. 30 min
Schoko-Reste-Kuchen
1 godz. 10 min