Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 80 g Mandeln
- 220 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 200 g Butter, kalt, in Stücken
- 100 g Zucker
- 3 - 4 Tropfen Bittermandelaroma
Dekoration und Fertigstellung
- 400 g Puderzucker
- 60 g Wasser, warm
- Lebensmittelfarbe, Paste oder Pulver, rot, grün, gelb und/oder blau (z.B. von Dr. Oetker)
-
Zuckerperlen, bunt, zum Bestreuen
(opcjonalnie)
lub bunte Zuckerstreusel zum Bestreuen (opcjonalnie) - Zuckerschrift, verschiedene Farben, z.B. von Dr. Oetker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 695 kJ / 166 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttergebäck zum Ausstechen mit Varianten Terassenplätzchen und Ochsenaugen
2 Std.
Ausstechkekse
1 Std.
Mürbeteigplätzchen
2 Std. 15 Min
Schwarz-Weiße-Muffins
1 Std.
Ostereier-Kekse
2 Std.
Oster-Küken-Cookies
2 Std.
Schokoladenmuffins
45 Min
Kinderkekse
4 Std.
Geister-Muffins
1h 30min
Lebkuchenherzen
1h 30min
Zitronen-Joghurt-Muffins
1 Std. 45 Min
Schokoladen-Marshmallow-Kuchen
3óra