
Urządzenia i Akcesoria
Ostereierplätzchen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
30 Stück
Składniki
Teig
-
Mandeln80 g
-
Mehl und etwas mehr zum Ausrollen220 g
-
Butter kalt, in Stücken200 g
-
Zucker100 g
-
Bittermandelaroma3 - 4 Tropfen
Dekoration und Fertigstellung
-
Puderzucker400 g
-
Wasser warm60 g
-
Lebensmittelfarbe Paste oder Pulver, rot, grün, gelb und/oder blau (z.B. von Dr. Oetker)
-
Zuckerperlen, bunt (opcjonalnie) zum Bestreuen
-
Zuckerschrift verschiedene Farben, z.B. von Dr. Oetker
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
166 kcal /
695 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
24 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Backen zu Ostern
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy