
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Butter weich, zum Einfetten
- Mehl zum Bestäuben
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Zitronenschale Bio, fein abgerieben
- 5 Eier (Kl. M), Zimmertemperatur
- 15 g Weinstein-Backpulver
- 200 g Himbeeren
- 200 g Brombeeren
- 200 g rote Johannisbeeren
- 200 g schwarze Johannisbeeren
- 200 g Heidelbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 205 kcal / 860 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 28 g
Alternatywne przepisy
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 godz.
Pfirsichkuchen vom Blech
1 godz. 10 min
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1 godz. 20 min
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Käsekuchen mit Beeren
2 godz. 50 min
Kirschkuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Blaubeer-Blondies
1 godz.
Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen
2 godz.
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1 godz. 20 min
Erdbeermuffins
40 min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 godz.