Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Butter, weich, zum Einfetten
- 450 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 400 g Sahne
- 250 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Zitronenschale, Bio, fein abgerieben
- 5 Eier (Kl. M), Zimmertemperatur
- 15 g Weinstein-Backpulver
- 200 g Himbeeren
- 200 g Heidelbeeren
- 200 g Brombeeren
- 200 g rote Johannisbeeren
- 200 g schwarze Johannisbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 860 kJ / 205 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1 Std. 20 Min
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1h 40min
Kirschkuchen vom Blech
1 Std. 20 Min
Apfelkuchen
1 Std.
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 Std.
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 Std.
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2h 20min
Mirabellen-Blechkuchen
1 Std. 30 Min
Erdbeermuffins
40min
Heidelbeerkuchen vom Blech
1h 45min
Saftiger Himbeerkuchen
1 Std. 30 Min
Birnen-Schoko-Kuchen
1 Std. 15 Min