Beeren-Blechkuchen

Beeren-Blechkuchen

4.6 190 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 Stücke

Składniki

  • Butter weich, zum Einfetten
    20 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
    450 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    400 g
  • Zucker
    250 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 EL
  • Zitronenschale Bio, fein abgerieben
    1 TL
  • Eier (Kl. M), Zimmertemperatur
    5
  • Weinstein-Backpulver
    15 g
  • Himbeeren
    200 g
  • Brombeeren
    200 g
  • rote Johannisbeeren
    200 g
  • schwarze Johannisbeeren
    200 g
  • Heidelbeeren
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 205 kcal / 860 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...