Urządzenia i Akcesoria
Johannisbeer-Cupcakes
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Stück
Składniki
Muffins
-
brauner Zucker160 g
-
Butter weich, in Stücken150 g
-
Eigelb3
-
Milch200 g
-
Mehl300 g
-
Backpulver½ Pck.
-
rote Johannisbeeren und etwas mehr zum Verzieren150 g
Baiser
-
Eiweiß4
-
Salz1 Prise
-
Puderzucker150 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1332 kJ /
318 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 7/2017
34 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Swirl-Hefegebäck
2 Std. 20 Min
Schokoladenmuffins
45 Min
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 Std. 20 Min
Beeren-Blechkuchen
1 Std. 30 Min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 Std.
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Blaubeer-Muffins mit Blaubeer-Topping
1 Std. 50 Min
Erdbeermuffins
40 Min
Brombeermuffins
45 Min
Zitronen-Joghurt-Muffins
1 Std. 45 Min
Bananen-Nougat-Muffins
50 Min
Apfel-Zimt-Muffins mit Streuseln
35 Min