Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 200 g milk
- 1 egg
- 40 g olive oil
- 150 g Greek-style natural yoghurt
- 2 tsp dried instant yeast
- 600 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp baking powder
- 1 tsp white sugar
- ½ tsp salt
Filling
- 150 g tasty cheese, cut into cubes
- 5 sprigs fresh mint, leaves only
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 40 g olive oil
- 5 garlic cloves
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp paprika
- 500 g mince (chicken, beef or lamb)
- 1 tbsp plain flour
- ¼ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 30 g lemon juice
- 250 g feta cheese, crumbled
- olive oil spray, for frying
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1541.2 kJ / 366.9 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 386.4 mg
Alternatywne przepisy
Sour cream and chicken enchiladas
1h 10min
Mexican stack
45min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min
Pizza pockets
1h 50 min
Greek lamb rolls with yoghurt dressing
40min
Filo spinach slice
55min
Family chicken galette
1j 55 menit
Pumpkin and ricotta cannelloni
1h 20 min
Ricotta gnocchi
2h
Rosemary meat pies
3h 30min
Portuguese-style custard tarts
40min
Three cheese spinach scrolls
2h 15min