Bunte Langos mit Bärlauchcreme

Bunte Langos mit Bärlauchcreme

4.8 895 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Stück

Składniki

  • Öl zum Einfetten und Braten
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Milch
    100 g
  • Wasser
    250 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Salz
    2 TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Saure Sahne
    200 g
  • Crème fraîche
    200 g
  • Bärlauchblätter, frisch in feinen Streifen
    60 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zitronensaft
    2 - 3 Spritzer
  • Radieschen in dünnen Scheiben
    ½ Bund
  • Katenschinken, gewürfelt
    100 g
  • Mais, aus der Dose abgetropft
    100 g
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    ½ Bund
  • Gouda gerieben
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 22 g
Kalorie 2866 kJ / 684 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 4.8 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...