Urządzenia i Akcesoria
Steamed Carrot Cake
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 portions
Składniki
Carrot Cake
-
carrots in pieces (2.5 cm)200 g
-
all purpose white flour130 g
-
sugar70 g
-
dark brown sugar70 g
-
apple sauce unsweetened115 g
-
egg, large (65-70 g)2
-
cinnamon, ground1 tsp
-
baking powder1 tsp
-
baking soda½ tsp
-
salt¼ tsp
-
nutmeg, ground⅛ tsp
-
vanilla extract, natural1 tsp
-
pecan nut, chopped60 g
-
raisin, all varieties60 g
-
water1275 g
Frosting
-
cream cheese room temperature, diced (1.5 cm)115 g
-
butter, unsalted room temperature, diced (1.5 cm)60 g
-
powdered sugar30 g
-
pecan nut, chopped to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5.9 g
Kalorie
1515.8 kJ /
362.3 kcal
Tłuszcz
18.4 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
45.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Holiday Table
14 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Sugar Cookies with Lemon Curd
1h 30min
Apple Mousse Crumble with Rosemary Ice Cream (Matthew Kenney) Metric
10h 55min
Banana bread with chai crème fraîche
1h 35min
Whisked egg whites
5min
Lamb sfiha
1h 20min
Chocolate chip cookies
50min
Banana Cream Pie
4h 15min
Falafel
1h 25min
Chicken with rice
1h
Chicago-Style Deep Dish Pizza
2h 50min
Swedish carrot slice
2h
Smoky tuna tartare (Sergio Perera)
30min