Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g amêndoa s/ pele
- 4 claras de ovo
- 390 g leite condensado cozido
- 8 gemas de ovo
- 250 g manteiga
- 100 g farinha tipo 55
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 354 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Tarte de maracujá
4 Std.
Bolo de tabuleiro com leite condensado e chocolate
35 min
Leite-creme conventual
15 Min
Sopa dourada
45 Min
Truta em sous-vide com puré de feijão e legumes crocantes
Nessuna valutazione
Mini pavlovas com três recheios
5 Std.
Risoto de caipirinha e vieiras
35 min
Spanakopitas de carne e espinafres
1 Std. 5 Min
Semifrio de leite condensado e honeycomb
2 godz. 35 min
Bolo quente de brigadeiro
25min
Tarte banoffee com espuma de banana
15 Min
Pavlova de frutos tropicais
2 godz. 15 min