Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 300 g farinha tipo 65
- 120 g manteiga
- 60 g açúcar
- 60 g água
Recheio
- 80 g amêndoa s/ pele
- 3 ovos
- 200 g leite
- 150 g açúcar
- 450 g cerejas s/ caroço
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1996.9 kJ / 477.3 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 38.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de maçã
8sa 20 dk
Tarte de maçã e pêra
2 Std.
Tarte de pera bêbeda
1h 10min
Tarte de maçã
50 min
Tarte de maçã
35 min
Torta de morangos
45 min
Tarte de cerejas
55 min
Tarte de pera e amêndoa
1 Std. 20 Min
Tarteletes de morango
1 godz. 15 min
Tarte de amêndoa, framboesa e pera
1 godz.
Tarte de maçã para principiantes
45 min
Aletria de coco
40 min