![Bamia (okra and meat stew) Bamia (okra and meat stew)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CB46B675-5B14-4A9F-9D76-2C35C47BC752/Derivates/20440529-3b0c-41e9-84e2-c2ebbed7bc9b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g okra, trimmed
- 4 garlic cloves
- 200 g brown onion, cut into halves
- 10 sprigs fresh coriander, leaves only
- 60 g olive oil
- 500 g beef chuck steak, cut into pieces (3 cm)
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 400 g canned chopped tomatoes
- 70 g tomato paste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1672.2 kJ / 398.2 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 795.1 mg
Alternatywne przepisy
Potato karakari
50 Min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30 min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Okra and meat stew (bamia)
1 Std.
Lentil puree (moujadarra)
1 Std. 25 Min
Fish tagine with tahini
1 Std. 15 Min
Couscous with lamb and vegetables
50 Min
Samke harra
35 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 Min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 Std. 10 Min