Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g okra, trimmed
- 4 garlic cloves
- 200 g brown onion, cut into halves
- 10 sprigs fresh coriander, leaves only
- 60 g olive oil
- 500 g beef chuck steak, cut into pieces (3 cm)
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 400 g canned chopped tomatoes
- 70 g tomato paste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1672.2 kJ / 398.2 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 795.1 mg
Alternatywne przepisy
Bulghur and lentil soup
1 Std.
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 Std. 10 Min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Shrimp stuffed bell peppers
1 Std. 25 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 min
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35min
Samke harra
35min
Fish soup
40min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1 Std. 20 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min
Lentil purée (Moujadarra)
1 Std. 20 Min