Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water, to fill bowl
- 570 g potato, waxy, ends trimmed. If large, trimmed in a circular shape to fit in the blade width (see Tip)
- 115 g Parmesan cheese, cut into pieces
- 170 g Gruyère cheese, cut into pieces
- 85 g onion, cut into pieces
- 4 garlic cloves
- 85 g butter, unsalted, cut into pieces,
- 85 g all purpose white flour
- 425 g whole milk
- 1 tsp thyme, fresh, leaves only
- 1 tsp salt
- 1 tsp white pepper, ground
- 30 g butter, unsalted, to grease
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2141.9 kJ / 511.9 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 898.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stout Beer Ice Cream Float
10 Std. 45 Min
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
25 min
Strawberry and watermelon cake with Vanilla cream (Nico Moretto)
3h 10 min
Chilli Lime Steamed Corn
25 min
Poppy Seed Snails
2 godz. 30 min
Tequila Sour (Metric)
10 min
Moroccan Lamb and Eggplant with Couscous
1 Std. 10 Min
Pasta with fennel and tomato sauce
40 Min
Ribollita
50min
Pasta e fagioli
26 Std.
Pasta Fagioli Soup
40 Min
Neapolitan pizza
1h 30 min