Barbecue Brötchen (Roosterkoek) mit Boerewors-Patties

Barbecue Brötchen (Roosterkoek) mit Boerewors-Patties

3.7 24 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 Portionen

Składniki

Brötchenteig
  • Wasser
    180 g
  • Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Zucker
    10 g
  • frische Hefe zerkrümelt
    10 g
    1 TL Trockenhefe, (5 g)
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    300 g
  • Salz
    1 TL
Boerewors-Patties
  • Korianderkörner
    1 EL
  • Nelken
    3
  • Muskat
    1 TL
  • schwarze Pfefferkörner
    1 ½ TL
  • Sonnenblumenöl
    20 g
  • Rinderhackfleisch
    400 g
  • Schweinehackfleisch
    400 g
  • Rotwein
    30 g
Tomatensauce und Fertigstellung
  • Zwiebeln geviertelt
    200 g
  • Petersilie abgezupft
    5 g
  • Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • stückige Tomaten
    400 g
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Zucker
    10 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 33 g
Kalorie 2659 kJ / 635 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...