Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 克 水
- 120 克 地瓜 ,切丁(約1公分)
- 90 克 酪梨 ,切塊
- 1 大匙 原味優格
- 1 大匙 檸檬汁
- ¼ 茶匙 鹽
- 5 克 蒜頭
- 30 克 洋蔥
- 10 克 橄欖油
- 80 克 罐裝白色鷹嘴豆 ,洗淨備用
- 80 克 藜麥 ,預先煮熟(詳見要訣)
- ¼ 茶匙 孜然粉
- ¼ 茶匙 紅椒粉
- 美生菜 ,少許
- 蕃茄 ,少許,切片
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 746 kJ / 178.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 5.5 g