Urządzenia i Akcesoria
Käsekuchen mit Beeren
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 Stücke
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Zwieback in Stücken125 g
-
Magerquark1000 g
-
Schmand400 g
-
Zucker150 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Eier4
-
Mehl100 g
-
Beeren, gemischt, frisch (Johannisbeeren, Heidelbeeren, Brombeeren, Himbeeren)500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
438 mg
Białko
15 g
Kalorie
1482 kJ /
354 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1 godz. 20 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 godz.
Saftiger Himbeerkuchen
1 godz. 30 min
Beeren-Blechkuchen
1 godz. 30 min
Heidelbeermuffins
45 min
Kirschkuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Tiramisu mit Himbeeren
2 godz. 15 min
Sauerkirschkuchen
1 godz. 30 min
Beeren-Ricotta-Käsekuchen
3 godz. 25 min
Himbeer-Quark-Streusel
7 godz. 20 min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min