Creamy Mushroom Soup
TM6 TM5 TM31

Creamy Mushroom Soup

4.5 (578 ocen)

Składniki

  • 400 g button mushrooms, halved or quartered as needed
  • 500 - 600 g water, to taste
  • 200 g milk
  • 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
    lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • 50 g plain flour
  • ½ tsp fine sea salt
  • 50 g cream (e.g. single or double cream)
  • 4 sprigs fresh parsley, leaves only
  • 40 g cream cheese (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
603.1 kJ / 144.2 kcal
Białko
6.5 g
Węglowodany
16.1 g
Tłuszcz
6.8 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Błonnik
1.5 g
Sód
334.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy