Creamy Mushroom Soup

Creamy Mushroom Soup

4.5 684 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • button mushrooms halved or quartered as needed
    400 g
  • water to taste
    500 - 600 g
  • milk
    200 g
  • vegetable stock paste, homemade
    1 heaped tsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • plain flour
    50 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • cream (e.g. single or double cream)
    50 g
  • fresh parsley leaves only
    4 sprigs
  • cream cheese (opcjonalnie)
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 144.2 kcal / 603.1 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 16.1 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 334.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...