Urządzenia i Akcesoria
Horchata mexicana
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
6 vasos
Składniki
-
200 g de arroz de grano redondo
-
½ palo de canela
-
80 g de azúcar
-
600 g de agua
-
400 g leche evaporada
-
200 g de cubitos de hielo
-
1 cucharadita de azúcar vainillado
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 ración
Białko
8.43 g
Kalorie
1148 kJ /
275 kcal
Tłuszcz
5.71 g
Błonnik
0.63 g
Węglowodany
47.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Barbacoa
16 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Może spodoba Ci się również...
Tepache
120 godz.
Agua de horchata
15 min
Capirotada
1 godz. 10 min
Jalapeños rellenos de queso rebozados
30 min
Margarita de sandía
10 godz.
Horchata de avena
10 min
Bolitas de melón en gelatina de menta
2 godz. 30 min
Tamales de dulce de leche y cacahuate
2 godz.
Tamales guanajuatenses
2 godz. 30 min
Tamales
1 godz. 40 min
Tamales de pollo y salsa verde
2 godz.
Mole Negro
2 godz.