![Fatayer mit Käse und Minze Fatayer mit Käse und Minze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/204863.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Milch
- 80 g Olivenöl
- 15 g frische Hefe
- 350 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 15 g Zucker
- 1 TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 10 g Minze, abgezupft
- 50 g Pecorino
- 75 g Frischkäse
- 1 ½ TL Schwarzkümmel-Samen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 921 kJ / 220 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thunfisch-Oliven-Empanaditas
2u. 15min
Schafskäsetaschen
2h 50min
Olivenbörek - Zeytin Böreği
45min
Libanesisches Fladenbrot
3h 20min
Za´atar-Brot
1u. 40min
Sesamkringel - Simit
2h 10min
Pide mit Spinatfüllung
1u. 15min
Bulgursalat - Kısır
1u.
Börek vom Backblech - Tepsi Böreği
1u.
Poca (türkische Hörnchen)
2h 10min
Fladenbrot - Pide
1h 50min
Schnecken mit Schafskäsefüllung - Peynirli Poğaça
1h 10min