Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 黑麻油
- 15 克 糖
- 20 克 薑 ,切片
- 20 克 蒜頭
- 200 克 茄子 ,剖半,切段(約4公分)
- 80 克 綜合甜椒 ,切塊(約2公分)
- 15 克 蔥 ,切段(約4公分)
- 5 克 新鮮紅辣椒 ,切斜片
- 30 克 蠔油
- 15 克 米酒
- 30 克 九層塔 ,只取葉子
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 512 kJ / 122 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g