Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g water
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 400 g strong white bread flour, plus extra for flouring
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp fine sea salt
Topping
- 250 g mozzarella, drained, cut in pieces
- 60 g spring onions, white part only, cut in pieces (3 cm)
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 300 g courgettes, diced (1 cm)
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 250 g tinned chopped tomatoes
- 6 - 8 leaves fresh basil
-
1
tsp dried marjoram
lub 2 - 3 sprigs fresh marjoram, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1616 kJ / 386 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pancakes with Cream and Pistachios (Qatayef with Achta)
50min
Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce
1h 35 min
Spirulina Ice Cream
16 Std. 10 Min
Steamed Potato Tortilla (TM5)
Brak ocen
Sweet Potato Strudel with Spinach and Pine Nuts
1h 40min
Spicy Potatoes
1h
Bulgur and Salmon Rolls
1h 20 min
Fatayer with Cheese and Mint
1 godz. 5 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Coconut and Almond Milkshake
10 min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Pizza Marinara
1h 35 min