方塊蟹餅
TM5 TM6

方塊蟹餅

(Brak ocen)

Składniki

蕃茄醬

  • 2 公分 薑 ,去皮,切塊
  • 1 根 紅辣椒,任一種類 ,對半切並去籽
  • 10 克 新鮮萊姆汁
  • 1 茶匙 鹽
  • 2 顆 蕃茄 ,切四等份

蟹肉內餡

  • 20 克 新鮮香菜
  • 1 片 萊姆皮
  • 1 粒 蒜頭
  • 1 茶匙 鹽
  • 1 根 紅辣椒,任一種類 ,對半切並去籽
  • 1 小撮 孜然粉
  • 300 克 新鮮去殼蟹肉
  • 8 張 酥皮麵糰 (約48公分x 25公分)
  • 油 ,油炸用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
637.6 kJ / 152.1 kcal
Białko
7.6 g
Węglowodany
13.2 g
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy