Urządzenia i Akcesoria
Schoggi-Cake mit Ingwer-Konfit
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 Portionen
Składniki
-
Butter und etwas mehr für die Form180 g
-
Mehl und etwas mehr für die Form180 g
-
Marzipan140 g
-
Zucker165 g
-
Butter180 g
-
Eier4
-
Vollmilch150 g
-
Mehl180 g
-
Backpulver (½ Beutel)1 TL
-
Kakaopulver40 g
-
dunkle Schokolade, 70 % Kakao in Stücken70 g
-
kandierter Ingwer in kleinen Würfeln und im Mehl gewendet135 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
1951 kJ /
467 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Alles Schoggi!
45 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Baumnussguetzli
1 Std. 15 Min
Fruchtsorbet, schnell
10 Min
Beerencake
1 Std. 15 Min
Schwarzwäldertorte
2 Std. 30 Min
Schoggi-Sablés
1 Std. 30 Min
Wiener Schoggi-Sablés
50 Min
Linzer Torte
1 Std.
Erdbeer-Quarktorte
2 Std. 50 Min
Amarettini
1 Std. 30 Min
Schoggigipfeli
3 Std. 35 Min
Luzerner Lebkuchen
55 Min
Aargauer Rüeblitorte
2 Std.