Wersje kompatybilne
Antonio Bachour: Chocolate and Raspberry Heart Cookies (Metric)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Valrhona Raspberry Inspiration Ganache
-
285
g Valrhona chocolate Raspberry Inspiration (see Tip)
lub 285 g ruby chocolate, callets or pieces, i.e. Callebaut couverture - 105 g whipping cream
- 60 g fresh raspberries
- 15 g glucose syrup (see Tip)
Chocolate Pastry Dough
- 340 g all purpose white flour, plus extra to dust
- 140 g icing sugar
- 60 g almond flour
- 30 g cocoa powder, unsweetened, Dutch-processed
- ⅛ tsp salt
- 170 g butter, unsalted, diced, chilled
- 1 egg, large
- 1 egg yolk, from a large egg
- 1 tsp water, cold
Assembly
- sugar sprinkles, coloured (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1975 kJ / 472 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 89 mg
Alternatywne przepisy
Rustic Sourdough Bread
28h 10 min
Marquesitas (Crispy Stuffed Waffle Cone Crepes)
1 Std. 15 Min
Double Vanilla Ice Cream
12 Std.
Summer Fruit with Whipped Cream and Sponge Cake
25 Min
Clam Boil
55min
Chamomile Lemonade
15 Min
Dark Chocolate Sauce
5 Min
Baked Brie Pie
50 Min
Quince Tart
1 Std. 10 Min
Steamed Crème Brûlée
4h 45min
Cherry Lemon Limeade
10 Min
Strawberry Panna Cotta
4h 40 min