Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g red lentils
- 30 g rice
- 200 g onions, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground allspice
- 250 g carrots, cut into pieces
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 900 g water
- 30 g lemon juice
- 2 sprigs fresh coriander, plus extra to garnish
- pita bread croutons, to garnish (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 858 kJ / 205 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Red Lentil Soup
40p
Pineapple parcels
Brak ocen
Carrot coriander soup and tikka salmon with steamed vegetables
35 Min
Koshari stew
45min
Red lentil soup with cumin
55 min
Cherry and almond clafoutis pudding
3 Std.
Creamy pea soup
40p
Cream of red pepper and ginger soup
50 Min
Bulghur and lentil soup
1h
Smooth fennel and carrot soup
40p
Carrot, Apple and Ginger Soup
35 Min
Tomato and red lentil soup
30min