Polpette di riso

Polpette di riso

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
32 pezzi

Składniki

  • di riso glutinoso
    200 g
    200 g di riso per sushi
  • di pancetta di maiale disossata e senza cotenna a pezzi (5 cm)
    350 g
  • funghi shiitake freschi (circa 50 g)
    3 - 4
    10 g di funghi shiitake secchi, ammollati (vedere consigli)
  • di carota
    25 g
  • di castagne d'acqua fresche pelate, a metà
    20 g
    20 g di ravanelli rossi, a metà
  • di radice fresca di zenzero a fettine sottili
    5 - 10 g
  • di cipollotti a pezzi (2 cm)
    20 g
  • di pepe bianco macinato
    2 pizzichi
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di zucchero
    ½ cucchiaino
  • di amido di mais (maizena)
    1 cucchiaino
  • di salsa di soia
    20 g
  • di acqua
    600 g

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 54 kcal / 225 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...