Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di frutta secca mista (tipo mandorle, noci)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di cipolla, a metà
- 1300 g di pomodori maturi (Ø 5-6 cm) (vedere consigli)
- 100 g di funghi freschi (tipo champignon, orecchione)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
-
10 - 12
foglie di menta fresca
lub 1 cucchiaino di menta secca tritata - 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline, + q.b. per guarnire
- 75 g di riso a chicco lungo
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco (circa ½ limone)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1644 kJ / 392 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa speziata di lenticchie alla marocchina
40min
Risotto ai cavoletti di Bruxelles con pancetta
30min
Cake al limone sofficissimo
1 Std. 30 Min
Lasagne al forno
2 Std. 30 Min
Cosce di dama
Brak ocen
Maluns grigionesi
Brak ocen
Vongole alla marinara
30min
Gamberi in casseruola con vermicelli
30min
Tortini mediterranei alle verdure
Brak ocen
Fagioli stufati (Boston Baked Beans)
Brak ocen
Pasta in brodo
35 Min
Maccheroni dell'alpigiano
45min