Pomodori ripieni di funghi e frutta secca

Pomodori ripieni di funghi e frutta secca

4.0 3 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
3 porzioni

Składniki

  • di frutta secca mista (tipo mandorle, noci)
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di cipolla a metà
    50 g
  • di pomodori maturi (Ø 5-6 cm) (vedere consigli)
    1300 g
  • di funghi freschi (tipo champignon, orecchione)
    100 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato fresco
    1 pizzico
  • di menta fresca
    10 - 12 foglie
    1 cucchiaino di menta secca tritata
  • di prezzemolo fresco le foglioline, + q.b. per guarnire
    4 - 5 rametti
  • di riso a chicco lungo
    75 g
  • di succo di limone, spremuto fresco (circa ½ limone)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 392 kcal / 1644 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 9.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...