Brodo Thai di gamberi e mele speziate

Brodo Thai di gamberi e mele speziate

4.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

Mele speziate
  • mele adatte alla cottura (es. Renette, Bramley)
    4
  • di zucchero vanigliato, fatto in casa
    2 cucchiaini
  • bacche di anice stellato
    4
  • di zenzero in polvere
    4 pizzichi
  • chiodi di garofano
    4
  • di cannella in polvere
    4 pizzichi
Brodo Thai
  • di cipolla a metà
    150 g
  • di radice fresca di zenzero affettato sottilmente
    20 - 30 g
  • peperoncino piccante fresco senza semi
    1
  • di olio extravergine di oliva
    15 g
  • di gamberi crudi sgusciati con le teste
    800 g
  • di acqua
    1400 g
  • di aceto di riso
    40 g
  • di salsa di pesce
    30 g
  • chiodi di garofano
    2
  • bacca di anice stellato
    1
  • di sale + q.b.
    3 pizzichi
  • di pepe bianco macinato + q.b.
    3 pizzichi
  • di spaghettini cinesi, tipo noodles
    80 g
  • di alga wakame, in fiocchi (opcjonalnie)
    2 pizzichi
  • di germogli di soia freschi
    100 g
    100 g di germogli di fagioli freschi
  • foglie di coriandolo, fresche
    15

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 296 kcal / 1242 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...