Urządzenia i Akcesoria
宫保鸡丁
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 人份
Składniki
-
鸡腿肉 带皮,切块(4 公分)600 克
-
蚝油30 克
-
黑酱油20 克
-
蒜瓣3 个
-
麻油30 克
-
新鲜姜 切成薄片20 克
-
辣椒干 洗净,浸泡,去籽,切成3公分长15 条
-
红糖10 克
-
盐1 小撮
-
玉米粉 (淀粉)1 汤匙
-
水1 汤匙
-
洋葱 切块50 克
-
香烤腰果 (opcjonalnie)50 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
24 g
Kalorie
1250 kJ /
299 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
鸡速料理
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy