Supă de legume, Oeufs en cocotte cu spanac

Supă de legume, Oeufs en cocotte cu spanac

4.0 2 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porții

Składniki

  • morcovi tăiați bucăți
    400 g
  • praz tăiat segmente
    300 g
  • nap tăiat bucăți
    200 g
  • cartofi cuburi (2 cm)
    100 g
  • apă
    800 g
  • sare
    2 lingurițe
  • piper măcinat
    2 prize
  • spanac tânăr, proaspăt
    200 g
    200 g frunze de spanac proaspăt, rupte grosier
  • unt, nesărat sau sărat cuburi
    40 g
  • roșii cubulețe
    100 g
  • ouă foarte reci (vezi recomandarea)
    8
  • sare după gust
  • piper măcinat după gust
  • pâine albă prăjită, tăiată bastonașe
    400 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Białko 13 g
Kalorie 1169 kJ / 279 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 5.6 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...