Misosoep, sake zeevruchten en rijst

Misosoep, sake zeevruchten en rijst

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porties

Składniki

  • water
    1440 g
  • witte kortkorrelige rijst (bv. sushirijst), gespoeld en uitgelekt
    300 g
  • Chinese kool in stukken (2 cm)
    60 g
  • uien in dunne ringetjes (2 mm)
    100 g
  • wortelen in dunne reepjes (2 mm)
    40 g
  • kombu (opcjonalnie) (ong. 2 cm elk)
    4 sneetjes
  • grote rauwe garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd (ong. 170 g)
    10 - 12
  • schelpdieren schalen geschraapt
    300 g
    300 g verse schoongemaakte mosselen, schalen geschraapt en ontbaard
  • rauwe pijlinktvisringen
    250 g
  • Japanse sojasaus (zie tip)
    75 g
  • sake
    60 g
    60 g rijstwijn
  • zout
    1 tl
  • lichte sesamolie (10 g)
    2 tl
  • misopasta
    80 g
  • wakame vlokken gedroogd
    5 snuifjes
  • zijden tofu (opcjonalnie) in blokjes (1.5 cm)
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 30 g
Kalorie 2015 kJ / 478 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...