Thaise garnalenbouillon, kruidige appeltjes

Thaise garnalenbouillon, kruidige appeltjes

4.0 2 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porties

Składniki

Kruidige appeltjes
  • kookappels (bv. Boskoop, Bramley, Reine des Reinettes)
    4
  • vanillesuiker, huisgemaakt
    2 tl
  • steranijsjes
    4
  • gemalen gember
    4 snuifjes
  • hele kruidnagels
    4
  • kaneelpoeder
    4 snuifjes
Thaise bouillon
  • uien gehalveerd
    150 g
  • verse gember in dunne plakjes
    20 - 30 g
  • verse chilipepers zaadlijsten verwijderd
    1
  • olijfolie
    15 g
  • rauwe garnalen met kop en schaal, gepeld
    800 g
  • water
    1400 g
  • rijstazijn
    40 g
  • vissaus
    30 g
  • hele kruidnagels
    2
  • steranijs
    1
  • zout pas aan naar smaak
    3 snuifjes
  • gemalen zwarte peper pas aan naar smaak
    3 snuifjes
  • gedroogde Chinese eiernoedels
    80 g
  • wakame vlokken (opcjonalnie) gedroogd
    2 snuifjes
  • verse sojascheuten
    100 g
    100 g verse taugé
  • verse korianderbladeren
    15

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 21 g
Kalorie 1242 kJ / 296 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...