Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
120
g de cebolla, en trozo
lub 1 cda de cebolla en polvo -
2
dientes de ajo, pelados
lub 1 cdita de ajo en polvo - 800 g de agua
- 1 ½ cditas de sal fina
- ¼ cdita pimienta negra molida
- 1 cdita de comino en polvo
- 20 g de aceite vegetal
- 190 g de lentejas, secas
- 160 g de arroz blanco de grano largo
- agua la necesaria para completar 1200 g
- aceite para freír, el necesario
- 2 cebollas, fileteadas
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 8112 kJ / 1932 kcal
- Białko
- 60 g
- Węglowodany
- 258 g
- Tłuszcz
- 72 g
- Błonnik
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz al cilantro
35 min
Sopa Thenthuk
1h
Tabule de quinoa
10 min
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35 min
Yakimeshi vegetariano
35 min
Fideo seco con arroz
35 min
Quinoa con ejotes
30 min
Arroz con lentejas
50 min
Tabule TM6
1h 30min
Ensalada de quinoa con tofu
55 Min
Lentejas y arroz con cebolla frita (Mujadarrah)
1h 5min
Pasta con pesto de arúgula
30 min